Atatürk İlkokulu

WEB https://eataturk.meb.k12.tr
Adres : Kargıcak Mahallesi Hürriyet Caddesi No 87/B ERDEMLİ/MERSİN
VİZYON : Topluma örnek olacak bireyler yetiştirmek.
MİSYON : Atatürk İlkokulu olarak misyonumuz; Milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş, insan haklarına saygılı, etkili iletişim kuran, okuyan, her zaman daha iyiyi hedefleyen, çevreye duyarlı, hoşgörülü ve sevgi dolu bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında yapılan okullar arası İFET yarışmalarında okulumuz İlçe 3.sü olmuştur. Okulumuz 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında İlkokullar arasında EBA´yı en çok kullanan okul olmuştur. Yine 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Çocuk Oyunları Şenliği Mendil Kapmaca Turnuvasında İlçe İkincisi olunmuştur. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü tarafından düzenlenen "Şiir Yağmurunda Çocuklar" konulu şiir okuma yarışmasında 2. ve 4. sınıf seviyesinde okulumuz öğrencileri bölge birincisi olmuşlardır. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında DYNed İlçe 1.si ve İlçe 2.si okulumuz öğrencilerinden olmuştur. 2016-2017 Eğitim öğretim Yılında 3/B sınıfımız çocuk liginde 2.gelerek kupa almıştır. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında Erdemli´de düzenlenen Çocuk Oyunlarında Okulumuz 3. gelerek kupa almıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Erdemli´de düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için yapılan şiir yarışmasında okulumuz 3/A sınıfı öğrencisi Emir Serpay ÖZER yazdığı şiirle 3. gelmiştir.

Saatler : 07:50 17:40
Isınma : KLİMA
Servis : Yoktur.
Ulaşım : Kargıcak Koop minibüsleriyle yapılmaktadır. 10´ ara ile seferler yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Kargıcak Mahallesi, Erdemli Sanayii kuzeyindedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuzun Erdemli İlçemiz merkezine uzaklığı 3 km. dir.Mersin İl merkesine uzaklığı 35 km. dir.
Kontenjan Bilgileri : 350
Taban-Tavan Puan Bilgileri : YOK
Okulun Sınav Başarı Durumu : İLKOKUL
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : İLKOKUL
Sportif Etkinlikler : OKULUMUZ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BESLENME DOSTU OKUL OLARAK BELİRLENMİŞTİR. AYRICA YİNE 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ MENDİL KAPMACA TURNUVASINDA İLÇE İKİNCİSİ OLMUŞTUR. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN İFET ÇOCUK OYUNLARINA KATILMIŞTIR. OKUL İÇİ TURNUVALAR DÜZENLENMEKTEDİR. İLÇE ÇAPINDA YAPILAN YAŞ KATEGORİLERİNE GÖRE SPORTİF ETKİNLİKLERE KATILIYORUZ.
Bilimsel Etkinlikler : 23 Nisan konulu resim yarışına katılım sağlanmıştır. Bilimsel etkinliklerin içinde olmaya gayret gösterilmektedir.
Proje Çalışmaları : BÜTÜN SINIFLARIMIZ HER YIL BİR PROJEDE YER ALMAKTADIR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : K1 K2 GİBİ PROJELERE HAZIRLIKLAR YAPILIP BAŞVURULAR YAPILMAKTADIR. 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA K1 DE ELEMELERE KADAR GELİNMİŞTİR.
Diğer Hususlar : Okulumuz Kurum Kültürüne önem verir.